Vorige week gaf ik de tip om een nestkastje op te hangen en de vogels te blijven voeren. Dan blijven de vogels naar je tuin komen. Als je een nestkastje ophangt, hang dan het vlieggat op het noordoosten. Daar is de regeninslag het minst. Anders wordt het nest nat en gaan de jongen dood van de kou. Doe er ook een anti-spechtenplaatje op. Een metalen plaatje, met een rond gat, zodat de vogels er nog in en uit kunnen vliegen. Spechten houden namelijk van kleine vogeltjes en eitjes. Ze zijn te groot voor de normale opening, maar hakken het gat groter met hun sterke snavel. Ze hebben een lange tong dus als ze er met hun kop doorkunnen is het genoeg. Met een metalen anti-spechtenplaatje voorkom je dat. Wil je de enige echte Vogelwachter Adriaan anti-spechtenplaatjes bestellen? Stuur me dan een mailtje met je adres en het aantal dat je wilt hebben. Ze zijn 5 euro per stuk.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *