Afgelopen weekend ging de klok een uur vooruit. Het is weer zomertijd. Wist je dat de vogels last hebben van het verzetten van de klok? Vogels leven met het licht. In de ochtend zijn veel vogels actief. Zodra ze wakker zijn hebben ze honger en gaan ze voedsel zoeken. Foerageren noemen vogelaars dat. Stel je bent een Merel. Die zingen al voordat de zon opkomt. Je bent als Merel gewend om op te staan om 6:00 uur. Het is dan nog redelijk rustig op de weg, veel mensen slapen nog. Alleen de volgende dag is het opeens rond die tijd superdruk. Dan raak je wel van slag. Je was gewend om rustig voedsel te zoeken en geen rekening te hoeven houden met het verkeer en opeens zijn er op hetzelfde moment superveel auto’s. Dan is het risico op aanrijdingen groter. Vooral de eerste dagen. Daarna hebben de vogels zich alweer aangepast. Maar zijn er helaas al de nodige slachtoffers gevallen.

Bij de wintertijd hebben vooral de vogels die aan het begin van de avond actief worden er last van. Uilen bijvoorbeeld. Meer daarover zodra de wintertijd weer ingaat, eind oktober. Nu eerst genieten van de lente.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *