Ga mee vogels kijken in de Biesbosch!

Met Vogelwachter Adriaan zie je ze gegarandeerd vliegen. Op zondag 20 maart 2022 van 9:00u tot 17:00u is de eerstvolgende excursie. Met kans op de Zeearend, Roerdomp en veel meer. Alle praktische informatie ontvang je na inschrijving. Ook krijg je een hele leuke en leerzame online cursus cadeau. Deze heeft een waarde van maar liefst € 147,-. Je hebt je excursiegeld er dus meteen uit :-). 

Spot de Zeearend

Zeearenden zijn zo tof! In de Biesbosch leven meerdere Zeearenden. Geen garanties, maar wel grote kans dat we er één zien. Dat is echt supertof!

Samen is leuker

En zie je meer. Niks is leuker dan samen op pad. Genieten van de natuur. Vogels spotten in een groene omgeving. Samen zie je meer! En het is ook nog eens erg leuk.

Zie ze wél vliegen

De grootste frustratie van mensen is dat ze vogels niet goed kunnen zien. Ze hebben niet de juiste apparatuur. Je krijgt van mij een leenverrekijker en ik neem mijn KOWA telescoop mee.

3 redenen om mee te gaan (+ Bonus)

Wil je de vogels eindelijk eens écht goed zien? 

Veel mensen die op pad gaan in de Nederlandse natuur willen graag veel vogels zien. Ook willen ze er meer over weten. Ik heb gemerkt dat het grootste probleem is dat mensen hebben, dat ze niet de juiste kennis en ervaring hebben waardoor ze niet weten hoe ze moeten kijken én dat ze niet de juiste apparatuur hebben.

Reden 1 en 2 - Kennis en ervaring

Daar heb ik dé oplossing voor. Ik heb meer dan 30 jaar ervaring als vogelaar (vogelspotter noemen de meeste mensen dat) en ken alle vogelsoorten die in de Biesbosch voorkomen. In de meer dan 30 jaar als vogelaar heb ik veel geleerd over de vogels in Nederland. Over hun gedrag en hoe je ze het beste kunt spotten. Met mij zie je simpelweg meer vliegen.

Reden 3 - apparatuur

Daarnaast heb ik geïnvesteerd in de juiste apparatuur. Goede verrekijkers bijvoorbeeld. Als je met me meegaat dan krijg je een verrekijker te leen. Een verrekijker met 8 keer vergroting, waarmee je de vogels en het wild veel beter kunt bekijken. Ook neem ik mijn KOWA telescoop mee met 25-60x vergroting. Deze telescoop brengt de vogels 25 tot 60 keer dichterbij! Zodat je ze écht goed kunt zien.

BONUS reden: als je met mij mee gaat dan krijg je als bonus ook een hele leuke en leerzame online cursus cadeau.

"Ga mee met Vogelwachter Adriaan en je ziet ze vliegen"

Roerdomp in het riet

Welke vogels hebben we kans op?

In de tweede helft van maart heb je kans op deze geweldige soorten:

Er zijn nog wintergasten en de eerste zomergasten zijn ook alweer terug uit hun overwinteringsgebieden. We hebben kans op Zeearend, Zomertaling, Brilduiker, Nonnetje, Grote en Middelste Zaagbek, allerlei steltlopers (o.a. Kluut, Zilverplevier), Roerdomp en diverse roofvogelsoorten (Bruine Kiekendief, Havik, Slechtvalk)

Praktische informatie

Dit is belangrijk  om te weten:

- Ik neem voor jou een KOWA verrekijker mee. Deze mag je de hele excursie gebruiken. En het leuke is dat als de verrekijker bevalt je hem na afloop bij me kunt bestellen.

- Ik neem mijn KOWA telescoop met 25-60x vergroting mee. Daarmee kunnen we de vogels goed zien (als ze blijven zitten :-)). 

- De excursie is met eigen vervoer. We verplaatsen ons regelmatig met de auto. Ook gaan we een keer met de pont om de Nieuwe Merwede over te steken.

- Zelf neem ik mijn vogelgids mee, maar neem die zelf ook mee als je er een hebt.

- Je kunt je camera meenemen, hopelijk komen we veel vogels tegen en het is natuurlijk superleuk om die te fotograferen. Denk eraan die goed op te laden van tevoren, net als je telefoon. 

- Neem wat te eten mee, de natuur maakt hongerig.

- In de natuur zijn geen toiletten (wel een hoop bomen en struiken), houd daar rekening mee. Wel kunnen we onderweg een tankstation opzoeken. 

- Trek bij voorkeur goede wandelschoenen aan. We gaan onderweg stukken wandelen, wel staan we onderweg regelmatig stil. Het gemiddelde tempo bij vogels kijken is 2 km/u.

- Trek kleding aan passend bij het weer (weersvoorspelling), maar vooral bij de omgeving. In de natuur is de temperatuur lager dan in de bebouwde kom. Het kan behoorlijk fris zijn, vooral in de ochtend. Houd daar rekening mee door je te kleden in laagjes. Denk bijvoorbeeld aan lange broek en lange sokken. Regenkleding kan ook handig zijn als er kans is op een bui.  

- Gezien de weersvoorspellingen is extra droge kleding aan te raden. Dat kun je gewoon in je auto laten liggen. 

- Voor de volledigheid: mocht het gaan onweren (je weet het maar nooit), dan is het handig te weten wat je dan het beste kunt doen. Dat kun je lezen op bijvoorbeeld deze website https://www.anwb.nl/eropuit/dagje-uit/tips/onweer-wat-te-doen.

Ik werd erg enthousiast van de wandeling!

Isabelle
Het was echt heel erg leuk om met je mee te wandelen!
Paméla
Met je enthousiasme en brede kennis van vogels en wild heb je er een zeer boeiende en ontspannen avondwandeling van gemaakt.
vogels spotten verrekijker
Johan

Ga mee en zie ze vliegen!