Geef een vogelexcursie cadeau

Vogelwachter Adriaan neemt je mee vogels kijken

Vogelexcursie van 3 uur


Voor de beginnende vogelaar of iemand die het heerlijk vindt om buiten te zijn. Laat de geluksvogel zelf kiezen uit het actuele aanbod vogelexcursies (maandelijks nieuwe excursies). 


- met KOWA leenverrekijker

- KOWA TSN99A telescoop (30-70x vergroting) aanwezig

- Geldig t/m 31-12-2024


Nu voor € 37,-

KOWA verrekijkers en telescoop

Vogelexcursie van 6 uur


Voor de échte liefhebber.

 Laat de geluksvogel zelf kiezen uit het actuele aanbod vogelexcursies van maximaal 6 uur (maandelijks staan er nieuwe excursies online).


- met KOWA leenverrekijker

- KOWA TSN99A telescoop (30-70x vergroting) aanwezig

- Geldig t/m 31-12-2024


Nu voor € 69,-

IJsvogel tijdens vogelexcursie vogels spotten Amersfoort

Privé-excursie van 3 uur


Voor de natuurliefhebber die het liefst niet met grote groepen op pad gaat. Of als je zelf een groep hebt (vrienden of familie). De geluksvogel spreekt zelf met Vogelwachter Adriaan locatie en datum af. 

- met KOWA leenverrekijker

- KOWA TSN99A telescoop (30-70x vergroting) aanwezig

- Geldig t/m 31-12-2024

- Datum en locatie in overleg

- maximaal 8 personen (eigen keuze)


Nu voor € 325,-

Ga mee en zie ze vliegen

Beginnende vogelaars hebben 3 problemen. Ze hebben weinig ervaring, beperkte kennis en niet de juiste apparatuur. Gelukkig heeft Vogelwachter Adriaan daar dé oplossing voor. Tijdens deze excursies leer je hoe je die problemen kunt oplossen en zie je ze vanaf dat moment veel vaker vliegen.


Dus vind jij vogels ook leuk? Maar lukt het in het veld niet zo goed om de vogels te zien en op naam te brengen? Word je af en toe gek van al die geluiden die je hoort? Dat je niet weet hoe al die vogels heten omdat het allemaal te snel gaat? Dan is het ideaal als je mee gaat met iemand die dat allemaal wel weet én van wie je kan leren. Als je meegaat met Vogelwachter Adriaan dan zie je veel meer én je weet wat je gezien hebt en waarom.


Doe een excursie cadeau


vogels spotten verrekijker

"Met je enthousiasme en brede kennis van vogels en wild heb je er een zeer boeiende en ontspannen wandeling van gemaakt."

Johan

Mijn missie

Mijn missie is om iedereen aan het vogels kijken te krijgen. Je hoeft van mij geen fanatieke vogelaar te worden, als je er maar (meer) oog voor krijgt. Dan ben ik tevreden. Als eenmaal het zaadje geplant is dan volgt de rest vaak vanzelf. Wees dus gewaarschuwd :-). 

Sowieso heeft iedereen wel iets met vogels. De Merel op het dak of het Roodborstje in de tuin zijn vogels die iedereen wel kent. Maar er is zoveel meer te zien. Daarom neem ik mensen mee op pad in de prachtige Nederlandse natuur. Mensen die interesse hebben in vogels hebben de volgende problemen:
1. Ze hebben nog weinig ervaring
2. Ze hebben de juiste kennis niet.
3. Ze beschikken niet over de juiste apparatuur.
Voor die problemen heb ik de oplossing. Ik neem mijn ervaring van meer dan 30 jaar mee en mijn kennis over vogels. Voor alle deelnemers heb ik een leenverrekijker beschikbaar en ik neem mijn KOWA-telescoop mee met 30-70x vergroting. Aan de apparatuur moet het namelijk niet liggen vind ik. 

In al die jaren dat ik actief ben als excursieleider heb ik gemerkt dat beginnende vogelaars drie grote problemen hebben:

vogels spotten verrekijker

1. Weinig ervaring

Mensen die starten met vogels spotten hebben geen ervaring. Logisch natuurlijk, maar wel vervelend omdat je zoveel mogelijk wilt zien. Juist als beginnende vogelaar wil je snel leren en heb je weinig geduld. Dat is lastig, want vogels houden geen rekening met jouw ervaring. Die doen gewoon wat ze altijd doen: vogel zijn. Nou is het voordeel dat ik heb dat ik op mijn 9e al begonnen ben met vogels kijken. Daardoor herken ik vogels in een fractie van een seconde. Bijvoorbeeld aan de JIZZ of aan het geluid dat ze maken. Niet om op te scheppen, maar om je duidelijk te maken wat voor jou het voordeel is als je met mij mee gaat. Die kennis die ik in al die jaren heb opgebouwd kun je niet snel inhalen, wel kun je profiteren van mijn kennis en ervaring. Ik kan jou leren waarom dat kbv'tje een Graspieper was en geen Boompieper, welke vogel dat ene geluid maakt en waar je die vogel kunt vinden. 

je kunt veel leren online, op Facebook en in boeken, maar ervaring moet je zelf opdoen. Als je leert van mensen die het al kunnen dan leer je veel sneller. 

2. De juiste kennis ontbreekt

Als je het bos inloopt zonder dat je weet wat er allemaal aan vogels voorkomt, dan zie je door de bomen het bos niet meer. Het kan dan zelfs behoorlijk frustrerend worden! En dat is voor niemand leuk. Met de juiste kennis zie je een stuk meer. Kennis over de soorten die er voorkomen, over hun gedrag, de geluiden die ze maken bijvoorbeeld. Ik heb die kennis wél. Daardoor kan ik je wijzen op soorten die je anders echt niet zou hebben gehoord of gezien. Met mij zie je door de bomen het bos juist wel, én de vogels :-). 

De juiste apparatuur KOWA telescoop en verrekijkers

3. Niet de juiste apparatuur

Aan de apparatuur mag het niet liggen vind ik. Als professioneel vogelspotter is dat natuurlijk makkelijk gezegd, maar het is echt waar. Want als jij door een verrekijker moet kijken die scheel is of die gewoon slecht is dan zie je weinig. En dat is echt zonde, want er is zoveel moois te zien. Als je met mij mee gaat dan kun je een goede verrekijker van me huren. Ook neem ik mijn KOWA-telescoop mee. Deze heeft een vergroting van 30 tot 70 keer. Dat betekent dat je alles véél dichterbij kunt halen en vogels kunt bekijken zonder ze te verstoren. Wil je weten hoe dat er uit ziet? Klik dan even op de button hieronder voor beelden die gemaakt zijn door mijn telescoop. 

Samengevat: waarom met Vogelwachter Adriaan op excursie?

  • Kleine groepen, met aandacht voor alle deelnemers en alle ruimte je vragen te stellen
  • Vogelwachter Adriaan heeft meer dan 30 jaar ervaring als vogelaar (zo noem je een vogelspotter)
  • Gebruik van de legendarische KOWA TSN99 telescoop met 30-70x vergroting
Ik wil mee op excursie!