Bijeneter Hongarije vogelreis Hortobagy

Vogelreis naar Hongarije

Ga mee op avontuur in het mooiste vogelgebied van Europa. Met een kleine groep andere vogelliefhebbers gaan we vogels spotten in de geweldige natuur. Dit móet je echt meemaken!

Deze reis is zondag 23 april 2023 tot en met donderdag 27 april 2023.

Scharrelaar vogelreis Hongarije fotografie

Geweldige soorten

Scharrelaar, Bijeneter, alle reigersoorten van Europa, heel veel roofvogels, Hoppen, Wielewalen, Draaihalzen en nog veel meer...
Ga mee op excursie en spot de leukste vogels en wild

Professionele vogelgids

De gids is Vogelwachter Adriaan. Al meer dan 30 jaar ervaring als vogelaar.
We verblijven in een uniek bed and breakfast

Prachtig verblijf

We verblijven in B&B Tisza White House bij Ruben en Aletta. Dat is gelegen in het dorpje Tiszaszőlős, vlakbij het Tisza-meer.

Vogelwachter Adriaan neemt je mee op reis vogels kijken spotten

Dit móet je echt meemaken!

Ga mee op avontuur in het mooiste vogelgebied van Europa. Met een kleine groep andere vogelliefhebbers gaan we vogels spotten in de geweldige natuur. We bezoeken de grote en de kleine Hortobagy, het Tisza-meer en nog meer. 

Soorten die op het menu staan zijn de Bijeneter, Scharrelaar, Hop, Draaihals, alle reigersoorten van Europa, roofvogels zoals Keizerarenden, de Roodpootvalk en de Sakervalk. Eigenlijk teveel om op te noemen

Deze reis is van zondag 23 april 2023 tot en met donderdag 27 april 2023. We verblijven bij het gastvrije echtpaar Aletta en Ruben IJskes in hun B&B Tisza White House.

Dit móet je echt meemaken!

Scharrelaar vogelreis Hongarije fotografie

Geweldige natuur

Vogels kijken in Hongarije is echt fantastisch. Om verschillende redenen.

Diverse vogelsoorten: Hongarije herbergt een breed scala aan vogelsoorten, waaronder verschillende soorten arenden (Keizerarend, Zeearend) en andere roofvogels, Ooievaars, Kraanvogels en heel veel andere trekvogels. 

April is ook nog één van de beste maanden voor de voorjaarstrek. 

Dat wil jij toch ook ervaren?

Draaihals zeldzame vogel bij nest Veluwe

Unieke habitats

Hongarije biedt een verscheidenheid aan habitats voor vogels, zoals meren, rivieren, wetlands, bossen en graslanden. Ideaal voor een heleboel soorten vogels. Vogels die bij ons zeldzaam zijn kun je in Hongarije in grote aantallen zien. En dus ook fotograferen.

De combinatie van diverse vogelsoorten, unieke habitats, gunstige ligging, goed ontwikkelde infrastructuur en ervaren gidsen vogelspotten in Hongarije tot een onvergetelijke ervaring.

Kraanvogels in vlucht

Gunstige ligging

Hongarije ligt op een kruispunt van verschillende belangrijke vogeltrekroutes.  Bijvoorbeeld van roofvogels. Daardoor is het een ideale omgeving om vogels te spotten. Vooral tijdens de trek in de lente en de herfst.

Oeraluil Hongarije vogelreis

Goed geregeld

Hongarije heeft een betere infrastructuur voor vogels spotten dan je misschien denkt. Denk aan routes, uitkijktorens en vogelkijkhutten, die gemakkelijk toegankelijk zijn en handige kijkmogelijkheden bieden.

Ook maken we gebruik van de kennis van lokale vogelgidsen, zodat de kans op speciale soorten het grootst is. Zoals bijvoorbeeld de Oeraluil en Grote Trappen.

"Door met Adriaan op pad te gaan maak je een reuzensprong met je kennis. Zijn enthousiasme is aanstekelijk."

Arian Jacobs

Ga mee!

Professionele vogelgids én de beste KOWA apparatuur

De reis wordt begeleid door Vogelwachter Adriaan. Hij is al meer dan 30 jaar vogelaar. Adriaan kent alle vogels die in Europa voorkomen. In Hongarije werken we samen met lokale gidsen, zodat we zoveel mogelijk zullen zien.

De belangrijkste punten op een rij

Ruben en Aletta van Tisza White House

Verblijf

We verblijven in Tisza White House, de B&B van Ruben en Aletta IJskes. Zij verzorgen ook het eten. Dat  is bij de reis inbegrepen.
Vliegreis vogelreis naar Hongarije

De reis

Het enige dat je zelf moet regelen is de reis heen en terug. Bijvoorbeeld naar het vliegveld van Debrecen. Daar kun je worden opgehaald.
vogelfotografie reis Hongarije

Fotografie mogelijk

Als je een fototoestel hebt dan moet je die zeker meenemen. Want er valt genoeg te fotograferen.
vervoer tijdens de vogelreis Hongarije

Vervoer tijdens excursies

Vervoer tijdens de excursiedagen is inbegrepen. Ook gaan we een vaartocht maken op het Tisza meer. Dat wordt ook geweldig!
Vogelwachter Adriaan neemt je mee vogels kijken

Kleine groep

Er kunnen maximaal 7 mensen mee. We zijn dus met een kleine groep. Mijn ervaring is dat er hele leuke contacten ontstaan.
Ga mee op excursie en spot de leukste vogels en wild

De beste KOWA apparatuur

Ik neem mijn KOWA TSN99A telescoop mee. Ook kun je een verrekijker van me lenen als je er zelf geen hebt.
Tisza meer

Tisza meer

We maken een vaartocht over het Tisza meer. Met kans op heel veel reigersoorten, Buidelmezen en diverse soorten sterns. Wat wil je nog meer?
Bukk gebergte vogelreis

Bukk gebergte

Hier gaan we op zoek naar spechten, de Oeraluil en de Kleine en Withalsvliegenvanger
Visvijver Hortobagy vogelreis

Hortobagy

We bezoeken de kleine en grote Hortobagy. Daar hebben we kans op Grote Trappen. De visvijvers staan garant voor heel veel reigers en andere moerasvogels.

Ga mee!

Bijeneter Hongarije vogelreis Hortobagy
€ 995,-
€ 795,-

Ga mee op vogelreis naar Hongarije

  • Inclusief vervoer van en naar vliegveld van Debrecen
  • Overnachtingen, ontbijt, lunch en diner zij inbegrepen
  • Inclusief vervoer tijdens de excursiedagen, begeleiding door lokale gids, uitstapjes, 
  • Gratis gebruik van KOWA-optiek mogelijk
  • Exclusief de vlucht van en naar Hongarije
  • Kleine groep gelijkgestemden


Start van de reis op zondag 23 april 2023. Op maandag, dinsdag en woensdag gaan we op pad. Donderdag is de dag van de terugreis.


Ga mee en zie ze vliegen. Het wordt hoe dan ook geweldig!

Wil je weten wat anderen van de activiteiten van Vogelwachter Adriaan vinden? Kijk dan even naar de reviews van klanten op Google (link opent in nieuw venster)

Heb je vragen? Stuur dan een mail naar info@vogelwachteradriaan.nl of een appje naar 06-36086816. Ik neem dan contact met je op.