Vogelwachter Adriaan vindt het belangrijk dat mensen die niet of nauwelijks in aanraking komen met de natuur er toch mee in contact komen. Daarom organiseert Vogelwachter Adriaan inspirerende lezingen over vogels. Bijvoorbeeld voor de bewoners/cliënten van zorgorganisaties. Personeel, familieleden, vrijwilligers en mantelzorgers zijn daarbij uiteraard ook van harte welkom. Adriaan is al meer dan 30 jaar actief vogelspotter. Hij kent en herkent alle vogels die in Nederland leven aan uiterlijk en geluid. Hij heeft een enorme passie voor vogels en die deelt hij met enthousiasme en plezier tijdens zijn lezingen. (tekst gaat door onder de foto)

In de lezingen vertelt Adriaan over allerlei vogels en hun gedrag en eigenaardigheden. Bijvoorbeeld over de Noordse Stern die vanuit Europa via Zuid-Afrika en Nieuw Zeeland naar Antarctica vliegt. Dat is meer dan 90.000 kilometer in een jaar! Of de Gierzwaluw die de eerste twee jaar van zijn of haar leven in de lucht doorbrengt. Zelfs slapen doen ze in de lucht! Adriaan neemt materiaal mee, zoals oude schoolplaten van MA Koekkoek, opgezette uilen, vleugels en schedels. Zodat de aanwezigen letterlijk in aanraking komen met vogels. Adriaan maakt zijn presentatie interactief, leuk en interessanter door gebruik te maken van veel beeldmateriaal (foto en film) en geluidsfragmenten. De lezing duurt ongeveer een uur, met daarna de gelegenheid om vragen te stellen en verder in gesprek te gaan.

Investering: Voor zorgorganisaties hanteert Vogelwachter Adriaan een speciaal tarief van € 300,- (ex Btw). Dat is inclusief voorbereiding, reiskosten en reistijd. Er is geen maximum aantal deelnemers, zolang het maar in de zaal past. Adriaan neemt zelf een laptop mee. Er moet wel een beamer aanwezig zijn, bij voorkeur met geluid.

Neem snel contact op om de mogelijkheden te bespreken! Telefonisch op 06-36086816 of per mail info@vogelwachteradriaan.nl

Nest jonge mees eitjes