IJsvogel Biesbosch varen vogels spotten vogels kijken

Ga mee varen en vogels kijken in de Biesbosch!

Op zaterdag 17 augustus 2024 gaan we weer varen in de Hollandse Biesbosch! We maken een prachtige vaartocht door dit verder ontoegankelijke gebied. Hopelijk zijn de Visarend jongen goed te zien en we gaan natuurlijk op zoek naar IJsvogels en bevers. Na een prachtige vaartocht gaan we nog naar de Nieuwe Dordtse Biesbosch.

Kun je trouwens niet op de aangegeven datum?

Klik dan op deze knop om naar het overzicht met alle data te gaan.

Andere data
Visarend vogels kijken Biesbosch

Het programma op zondag 28 juli 2024:

We verzamelen bij StayOK Dordrecht. Daar gaan we aan boord. Met een professionele schipper gaan we varen van 7:00u tot 10:00u. Daarna gaan we (met eigen vervoer) naar de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Daar gaan we tot 13:00u vogels kijken. Dit gebied is ook echt geweldig!

Spot de Zeearend

Zeearenden zijn zo tof! In de Biesbosch leven meerdere Zeearenden. Geen garanties, maar wel grote kans dat we er één zien. Dat is echt supertof!

Samen is leuker

En zie je meer. Niks is leuker dan samen op pad. Genieten van de natuur. Vogels spotten in een groene omgeving. Samen zie je meer! En het is ook nog eens erg leuk.
Vogelwachter Adriaan webinar Maak Een Vliegende Start

Zie ze wél vliegen

De grootste frustratie van mensen is dat ze vogels niet goed kunnen zien. Ze hebben niet de juiste apparatuur. Je krijgt van mij een leenverrekijker en ik neem mijn KOWA telescoop mee.
vogelwachter-adriaan-kowa-telescoop-vogels spotten

3 redenen om mee te gaan

Wil je de vogels eindelijk eens écht goed zien? 

Veel mensen die op pad gaan in de Nederlandse natuur willen graag veel vogels zien. Ook willen ze er meer over weten. Ik heb gemerkt dat het grootste probleem is dat mensen hebben, dat ze niet de juiste kennis en ervaring hebben waardoor ze niet weten hoe ze moeten kijken én dat ze niet de juiste apparatuur hebben.

Reden 1 en 2 - Kennis en ervaring

Daar heb ik dé oplossing voor. Ik heb 35 jaar ervaring als vogelaar (vogelspotter noemen de meeste mensen dat) en ken alle vogelsoorten die in de Biesbosch voorkomen. In de 35 jaar als vogelaar heb ik veel geleerd over de vogels in Nederland. Over hun gedrag en hoe je ze het beste kunt spotten. Met mij zie je simpelweg meer vliegen.

Reden 3 - apparatuur

Daarnaast heb ik geïnvesteerd in de juiste apparatuur. Goede verrekijkers bijvoorbeeld. Als je met me meegaat dan krijg je een verrekijker te leen. Een verrekijker met 8 keer vergroting, waarmee je de vogels en het wild veel beter kunt bekijken. Ook neem ik mijn KOWA TSN99A telescoop mee met 30-70x vergroting. Deze telescoop brengt de vogels 30 tot 70 keer dichterbij! Zodat je ze écht goed kunt zien.

"Ga mee met Vogelwachter Adriaan en je ziet ze vliegen"

Roerdomp in het riet

Welke vogels hebben we kans op?

In het voorjaar hebben we kans op deze geweldige soorten:

We hebben kans op Zeearend, Visarend, Zomertaling, Blauwborst, allerlei steltlopers (o.a. Steltkluut, Kluut, Grutto's), IJsvogels, Roerdomp en diverse andere roofvogelsoorten (Bruine Kiekendief, Havik, Slechtvalk)

Alle data op een rijtje

Varen vogels kijken vogelexcursie Biesbosch Drijf Dordrecht

Zaterdag 17 augustus 2024

Start om 7:00u, einde rond 13:00u. 

Varen van 7:00u tot 10:00u, daarna gaan we nog naar de Nieuwe Dordtse Biesbosch

IJsvogel Biesbosch varen

Zondag 8 september 2024

Start om 7:00u, einde rond 13:00u. 

Varen van 7:00u tot 10:00u, daarna gaan we nog naar de Nieuwe Dordtse Biesbosch

Ervaringen van andere deelnemers

Ik werd erg enthousiast van de excursie!

Isabelle
Het was echt heel erg leuk om met je mee te wandelen!
Paméla
Met je enthousiasme en brede kennis van vogels heb je er een zeer boeiende en ontspannen excursie van gemaakt.
vogels spotten verrekijker
Johan

Ga mee en zie ze vliegen!