"A bird sitting in a tree is not afraid for the branch breaking, because her trust is not in the branch, but in her own wings"

Word een echte vogelaar
Stresshormonen zijn goed als er acuut gevaar is. Maar het put je uit als het constant is. Door chronische stress voel je je ellendig.
Chronische stress is letterlijk uitputtend. Je energie raakt op en je kan letterlijk opgebrand raken. Een burn-out ligt op de loer. 

...staan je relaties onder druk

Als je continu stress hebt ben je niet de leuke of lieve persoon die je eigenlijk bent. Dat heeft een negatief effect op al je relaties. Niet alleen de mensen met wie je werkt, maar ook je dierbaren. 

...kun je ziek worden

Stress heeft allerlei negatieve effecten op je fysieke en mentale gezondheid. Je kunt er echt ziek van worden. 

Er staat veel op het spel. Als jij niet de beste versie van jezelf bent, niet die leuke partner kunt zijn die je eigenlijk bent en je niet kunt focussen op je werk dan kun je alles kwijtraken wat je lief is. 
Vogelwachter Adriaan vogels spotten vogelaar Rusthof

Vogels gaan na het voorjaar, een periode van groei en bloei, in de rui. Ze verliezen een deel van hun veren en krijgen daarna nieuwe. Sommige vogels kunnen even helemaal niet vliegen en trekken zich terug. Een moment van rust, van bezinning. Loslaten wat je niet meer verder helpt. Om daarna weer met nieuwe veren, in topconditie tevoorschijn te komen. Vogels zijn heel goed in het accepteren wat nodig is. Mensen hebben daar vaak veel moeite mee, met loslaten. Terwijl het je vaak veel kan opleveren. 

 

Stel jezelf dus de vraag als je een veertje vindt: 

Wat moet ik loslaten? Waar houd ik aan vast wat mij niet langer helpt? Dat kan een slechte gewoonte zijn, een gedachte aan iets uit het verleden of iets anders. Sta er eens bij stil en laat los wat je niet langer helpt. Hoe moeilijk dat soms kan zijn.

Neem contact op
Loslaten

Het Goudhaantje is het kleinste vogeltje van Europa. Het vogeltje weegt amper 5 gram, net zoveel als een suikerklontje. Het wordt wel gezegd dat als je een Goudhaantje ziet, je een buitenkansje te wachten staat. De symboliek is prachtig, het vogeltje zelf is nog veel mooier. Met olijfgroene veren, oranje pootjes en een goudgele kruin, die ze opzetten bij gevaar of andere opwinding, zijn het kleurrijke wezentjes. Alles aan ze is klein maar fijn. Het puntige snaveltje, de kleine oogjes en de fijne streepjes op de vleugels.

Het zijn ook hele nieuwsgierige vogeltjes. Als je weet hoe, dan kun je ze van dichtbij zien. Het zijn hele sociale diertjes, je komt ze nooit alleen tegen. Het Goudhaantje staat symbool voor de uitverkorene, een bijzonder persoon. 

Er zijn twee vragen die je kunt stellen bij het Goudhaantje: 

1.Wat is er bijzonder aan jou? 

2.Kleine dingen zijn belangrijker dan veel mensen denken. Welke kleine dingen zou jij meer kunnen waarderen?

Neem contact op

Roodborstjes dulden geen soortgenoten. Die zien ze als concurrenten. Ze vallen daardoor geregeld hun eigen spiegelbeeld aan. Menig autospiegel heeft het al moeten ontgelden. Lef en bravoure kunnen je helpen, maar kunnen ook zorgen dat je jezelf in de weg zit. Dan ga je maar door over iets en loopt letterlijk tegen een muur. Heb jij dat wel eens? Als je een Roodborstje ziet, stel jezelf dan de vraag:

Wanneer ben jij de Roodborst die zijn of haar eigen spiegelbeeld aanvalt? Wanneer zit je jezelf in de weg?

Neem contact op
Valkuilen van het Roodborstje

Neem contact op: bel 06-36086816 of stuur me een mail - id="index-link-6" id="index-link-7" id="index-link-12" id="index-link-14" id="index-link-16">