Welkom bij de BIRD-academy

In deze unieke online leeromgeving leer jij alles over vogels en vogels kijken. Samen met anderen of alleen. Jij bepaalt.

Superleuke en leerzame cursussen op verschillende niveaus: 

start, medium, gevorderd

Introductiecursus Vogels Dicht(er)bij

Niveau: start

€ 67,-
Zie ze vliegen met Vogelwachter Adriaan

Leer vogelgeluiden met 'Wat Fluit Daar?'

Niveau: medium

€ 147 ,-
Blije Vogelwachter Adriaan
Zie ze vliegen met Vogelwachter Adriaan

Maak Een Vliegende Start

Niveau: medium

€ 197,-
Zie ze vliegen met Vogelwachter Adriaan

Leer vogelgeluiden in 'Wat Fluit Daar?'

Vogelgeluiden zijn voor veel beginnende vogelaars (voor de Vlamingen onder u: vogelspotters) het moeilijkste aan het vogels kijken. Er zijn zoveel verschillende geluiden: zang, vluchtroep, alarmroep, baltsgeluiden, trekroepjes, koeren, roffelen en twitteren. Allemaal geluiden die vogels maken. Dat kan ervoor zorgen dat je als beginnend vogelaar moedeloos wordt. Gelukkig is dat helemaal niet nodig. Want iedereen kan het leren. Alleen moet je bij het begin beginnen en niet alles tegelijk willen. Ook is een cursus als deze erg handig. Dus je bent goed op weg :-). In deze cursus leer je stap voor stap de verschillende geluiden kennen van meer dan 50 soorten vogels.Zingende man Zwartkop

Maak Een Vliegende Start

Heb jij dat ook? Je loopt in de natuur. Je hoort overal vogels. Je ziet ze alleen niet. Of je ziet ze wel, maar het gaat allemaal veel te snel. Hoe kun je nou in vredesnaam zien wat voor vogel het was als je alleen heel kort het silhouet ziet? Of welke vogel zit daar nou te zingen zo onzichtbaar tussen de struiken? Wat is ook alweer het verschil tussen een Boomklever en een Boomkruiper? Waar in mijn omgeving kan ik een IJsvogel zien? En was het nou een Havik of een Sperwer die net langszoefde?

Herken je dat? Dan is de online cursus Maak Een Vliegende Start echt iets voor jou. Klik snel op de link hieronder om alles te weten te komen over deze superleuke cursus!

Introductiecursus Vogels Dicht(er)bij


In deze cursus krijg je een inkijkje in de fantastische en steeds populairder wordende bezigheid van het vogels kijken. We vliegen in vogelvlucht over de basis van vogels kijken. Je leert wat je nodig hebt en waar je het beste kunt beginnen. Je maakt kennis met 11 vogelsoorten. Ook is er een leuke bonus. Die gaat over vogels dichtbij huis: hoe krijg je meer vogels in je tuin. Een superleuke cursus om kennis te maken met onze gevederde vrienden en ze te leren herkennen.