Deze excursies staan gepland:

Grutto Polder Arkemheen vogels spotten vogelexcursie

Vroege vogels in polder Arkemheen bij Nijkerk


Stap in de wereld van de vogels en ontdek de prachtige Polder Arkemheen! Dit unieke gebied is een broedplaats voor veel weidevogels en andere vogelsoorten en biedt een unieke kans om deze gevleugelde vrienden in hun natuurlijke habitat te spotten.


Zaterdag 10 juni 2023 (6:00u-9:00u)

- met KOWA leenverrekijker

- KOWA TSN99A telescoop (30-70x vergroting) aanwezig


Nu voor slechts € 37,-

IJsvogel inspiratie quote

Vogels spotten in Park Schothorst Amersfoort (avond)


Ga mee op zoek naar de IJsvogel, Sperwers en de Groene Specht in Park Schothorst in Amersfoort. Dit voormalig landgoed is een geweldige plek om vogels te kijken. Ga mee en zie ze vliegen!


Dinsdag 13 juni 2023 (18:30u-21:00u)


- met KOWA leenverrekijker

- KOWA TSN99A telescoop (30-70x vergroting) aanwezig


Nu voor slechts € 37,-

Visarend Biesbosch vogels spotten vogelexcursie

Op zoek naar Visarend en Blauwborst in de Biesbosch


De Nieuwe Dordtse Biesbosch is een geweldig vogelgebied. Het staat bekend om zijn grote diversiteit aan vogelsoorten, waaronder de IJsvogel, de Blauwborst, Lepelaars en de Visarend.


Vrijdag 23 juni 2023 (8:00u-13:00u)

- met KOWA leenverrekijker

- KOWA TSN99A telescoop (30-70x vergroting) aanwezig


Nu voor slechts € 75,-

Liever met een kleine groep op pad? Boek een privé-excursie!

Ga mee en zie ze vliegen

Beginnende vogelaars hebben 3 problemen. Ze hebben weinig ervaring, beperkte kennis en niet de juiste apparatuur. Gelukkig heeft Vogelwachter Adriaan daar dé oplossing voor. Tijdens deze excursies leer je hoe je die problemen kunt oplossen en zie je ze vanaf dat moment veel vaker vliegen.


Dus vind jij vogels ook leuk? Maar lukt het in het veld niet zo goed om de vogels te zien en op naam te brengen? Word je af en toe gek van al die geluiden die je hoort? Dat je niet weet hoe al die vogels heten omdat het allemaal te snel gaat? Dan is het ideaal als je mee gaat met iemand die dat allemaal wel weet én van wie je kan leren. Als je meegaat met Vogelwachter Adriaan dan zie je veel meer én je weet wat je gezien hebt en waarom.


vogels spotten verrekijker

"Met je enthousiasme en brede kennis van vogels en wild heb je er een zeer boeiende en ontspannen wandeling van gemaakt."

Johan

Mijn missie

Mijn missie is om de vogelaar in mensen wakker te maken. In iedereen schuilt namelijk een vogelaar. Want iedereen heeft wel iets met vogels. De Merel op het dak of het Roodborstje in de tuin zijn vogels die iedereen wel kent. Maar er is zoveel meer te zien. Daarom neem ik mensen mee op pad in de prachtige Nederlandse natuur. Mensen die interesse hebben in vogels hebben de volgende problemen:
1. Ze hebben nog weinig ervaring
2. Ze hebben de juiste kennis niet.
3. Ze beschikken niet over de juiste apparatuur.
Voor die problemen heb ik de oplossing. Ik neem mijn ervaring van meer dan 30 jaar mee en mijn kennis over vogels. Voor alle deelnemers heb ik een leenverrekijker beschikbaar en ik neem mijn KOWA-telescoop mee met 30-70x vergroting. Aan de apparatuur moet het namelijk niet liggen vind ik. 

In al die jaren dat ik actief ben als excursieleider heb ik gemerkt dat beginnende vogelaars drie grote problemen hebben:

vogels spotten verrekijker

1. Weinig ervaring

Mensen die starten met vogels spotten hebben geen ervaring. Logisch natuurlijk, maar wel vervelend omdat je zoveel mogelijk wilt zien. Juist als beginnende vogelaar wil je snel leren en heb je weinig geduld. Dat is lastig, want vogels houden geen rekening met jouw ervaring. Die doen gewoon wat ze altijd doen: vogel zijn. Nou is het voordeel dat ik heb dat ik op mijn 9e al begonnen ben met vogels kijken. Daardoor herken ik vogels in een fractie van een seconde. Bijvoorbeeld aan de JIZZ of aan het geluid dat ze maken. Niet om op te scheppen, maar om je duidelijk te maken wat voor jou het voordeel is als je met mij mee gaat. Die kennis die ik in al die jaren heb opgebouwd kun je niet snel inhalen, wel kun je profiteren van mijn kennis en ervaring. Ik kan jou leren waarom dat kbv'tje een Graspieper was en geen Boompieper, welke vogel dat ene geluid maakt en waar je die vogel kunt vinden. 

je kunt veel leren online, op Facebook en in boeken, maar ervaring moet je zelf opdoen. Als je leert van mensen die het al kunnen dan leer je veel sneller. 

2. De juiste kennis ontbreekt

Als je het bos inloopt zonder dat je weet wat er allemaal aan vogels voorkomt, dan zie je door de bomen het bos niet meer. Het kan dan zelfs behoorlijk frustrerend worden! En dat is voor niemand leuk. Met de juiste kennis zie je een stuk meer. Kennis over de soorten die er voorkomen, over hun gedrag, de geluiden die ze maken bijvoorbeeld. Ik heb die kennis wél. Daardoor kan ik je wijzen op soorten die je anders echt niet zou hebben gehoord of gezien. Met mij zie je door de bomen het bos juist wel, én de vogels :-). 

De juiste apparatuur KOWA telescoop en verrekijkers

3. Niet de juiste apparatuur

Aan de apparatuur mag het niet liggen vind ik. Als professioneel vogelspotter is dat natuurlijk makkelijk gezegd, maar het is echt waar. Want als jij door een verrekijker moet kijken die scheel is of die gewoon slecht is dan zie je weinig. En dat is echt zonde, want er is zoveel moois te zien. Als je met mij mee gaat dan krijg je van mij een goede verrekijker te leen. Ook neem ik mijn KOWA-telescoop mee. Deze heeft een vergroting van 30 tot 70 keer. Dat betekent dat je alles véél dichterbij kunt halen en vogels kunt bekijken zonder ze te verstoren. Wil je weten hoe dat er uit ziet? Klik dan even op de button hieronder voor beelden die gemaakt zijn door mijn telescoop. 

Samengevat: waarom met Vogelwachter Adriaan op excursie?

  • Kleine groepen
  • Voor iedereen een verrekijker te leen
  • Vogelwachter Adriaan heeft meer dan 30 jaar ervaring als vogelspotter
  • Gebruik van de legendarische KOWA TSN99 telescoop met 30-70x vergroting