Introductiecursus Vogels Dicht(er)bij

In deze cursus krijg je een inkijkje in de fantastische en steeds populairder wordende bezigheid van het vogels kijken. We vliegen in vogelvlucht over de basis van vogels kijken. Je leert wat je nodig hebt en waar je het beste kunt beginnen. Je maakt kennis met 11 vogelsoorten. Ook is er een leuke bonus. Die gaat over vogels dichtbij huis: hoe krijg je meer vogels in je tuin. Een superleuke cursus om kennis te maken met onze gevederde vrienden en ze te leren herkennen.

Nu voor maar € 67,-.

Ja, ik wil die cursus voor € 67,-!

Heb jij dat ook? Je kijkt uit het raam, je tuin in. Je ziet allemaal vogels, maar je hebt geen idee welke soorten het allemaal zijn. Je wilt dat eigenlijk wel leren, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Of welke vogel zit daar nou te zingen zo onzichtbaar tussen de struiken in je tuin? Wat is ook alweer het verschil tussen een Koolmees en een Pimpelmees? En wat is nou ook alweer het verschil tussen een Huismus en een Heggenmus?

Herken je dat?  Dat je allerlei vogels ziet, maar het moeilijk vindt om ze te herkennen. Balen als je dat soort dingen niet weet. Je mist een heleboel. Jammer! En niet nodig, want ook jij kunt deze dingen leren. 

Dat had ik als klein jochie ook toen ik begon met vogels kijken. Het heeft mij ruim 30 jaar gekost om te komen waar ik nu ben als vogelaar. Dat is een behoorlijk lange tijd :-). 

Gelukkig hoeft het voor jou niet zó lang te duren om te kunnen wat ik kan. Ik heb namelijk mijn kennis en ervaring samengebracht in een online cursusomgeving, de BIRD-academy. Daarin leer je alles over vogels en vogels kijken. Zodat het voor jou geen 30 jaar duurt om meer vogels waar te nemen en ze sneller te herkennen. 

Deze online cursus kun je op eigen tempo doen in de online BIRD-academy. Met een besloten community waarin je met andere cursisten ervaringen kunt uitwisselen. Samen leer je meer en sneller.

null

Leer de vogels in jouw tuin herkennen

en leer de juiste verrekijker en vogelgids kiezen

Wat ik kan, kun jij ook: alle vogels in je tuin herkennen. 

Stel je eens voor: je komt 's ochtends beneden. Het is een prachtige zondagochtend. Je kijkt je tuin in. Je ziet de Kool- en Pimpelmezen aan de vetbollen hangen, de Grote Bonte Specht zit al  aan het ontbijt: de vogelpindakaas. Je ziet dat het een mannetje is. Leuk! Vorige week zag je het vrouwtje al. Benieuwd of ze komend voorjaar een nest gaan bouwen in de buurt. Dat zou fantastisch zijn! Je hoort het Roodborstje tikken en bij de buren zit er zelfs eentje te zingen. Is het nou een mannetje of een vrouwtje?  

Weet je dat dit voor jou gesneden koek kan zijn? Misschien heb je dit zelfs al eens meegemaakt. Alleen dan zonder het door te hebben. Gewoon omdat je niet wist welke vogels je allemaal zag en hoorde. Met de juiste verrekijker, vogelgids en apps maak jij een goede start als beginnend vogelaar. Daarnaast leer je in deze cursus de vogels in jouw tuin herkennen. Je leert hoe je 11 tuinvogels herkent aan hun uiterlijk en de geluiden die ze maken. Ook leer je hoe je meer vogels in je tuin krijgt in de bonus module. 

  • Herken 11 verschillende soorten tuinvogels
  • Wat is nou een goede verrekijker? Dat leer je in deze cursus
  • Met wat je geleerd hebt tijdens de cursus herken jij de vogels in jouw tuin
  • Met deze cursus maak jij een vliegende start


Wat zeggen deelnemers over Vogelwachter Adriaan


"Voor iedere natuurliefhebber een aanrader. Adriaan is een bevlogen kenner van vogels!"


Marcel

"Vogelwachter Adriaan is een heel enthousiaste verteller. Hij leert je kijken (en luisteren) naar de vogels om je heen. Ik loop nu heel anders door de natuur. "

Wild spotten Veluwe leuk
Bea

"Adriaan is een enthousiast mens, integer met ongelofelijk veel kennis. Ik kan iedereen aanraden deel te nemen."


Thomas

De Introductiecursus bestaat uit 4 modules. In elke module staat een ander onderwerp centraal en er zijn opdrachten waar je mee aan de slag gaat. 

Word een echte vogelaar

Module 1 - Introductie in het vogels spotten

In deze module een introductie in deze cursus. Je zet je eerste stappen als beginnende vogelaar. Je leert wat er zo leuk is aan vogels kijken en waarom vogels kijken zo goed voor je is.

vogels spotten verrekijker

Module 2 -Vogels kijken, zo pak je dat aan

In deze module ga je leren hoe je dat nou aanpakt, vogels kijken. Waar begin je en hoe pak je dat aan? Heb je een hele uitrusting nodig, of valt dat wel mee? Je leert waar e op moet letten bij het kiezen van de juiste verrekijker, vogelboeken en we bespreken enkele vogelapps. 

Module 3 - Leer 11 tuinvogels herkennen

In deze module maak je kennis met 11 soorten tuinvogels. Je leert ze herkennen en van alles over hun gedrag en leuke weetjes. 

Bonusmodule - Meer vogels in jouw tuin

In deze bonusmodule leer je hoe je meer vogels in je tuin kunt krijgen. Over een vogelvriendelijke tuin, nestkastjes en vogels voeren.

Klaar voor de start?