Lessen die we van vogels kunnen leren

Over omgaan met stress en over persoonlijk leiderschap

Neem contact op
Starttijd excursie cursus

Stress

  1.      Veel mensen kunnen niet goed omgaan met stress. Vogels wel. Hoe zij dat doen en wat jij er van kunt leren vertelt Vogelwachter Adriaan tijdens zijn inspiratielezingen. 

Omgaan met veranderingen

  1.      Omgaan met verandering is voor een hoop mensen moeilijk. Terwijl verandering ook goed kan zijn. Leer hoe vogels omgaan met verandering en krijg praktische tips hoe dat toe te passen in jouw leven en je organisatie.  

Persoonlijk leiderschap

  1.      Goed leiderschap is essentieel. Niet alleen in bedrijven en organisaties, maar ook leiderschap van je eigen leven. Vogels hebben vertrouwen in eigen kunnen en nemen het heft in eigen hand. Laat je inspireren door hoe vogels dat doen.

Laat je inspireren door de levenslessen die vogels ons leren!

IJsvogel prachtig

Wat jij kunt leren van vogels

Over omgaan met veranderingen, stresshantering en persoonlijk leiderschap.

Wist je dat we veel kunnen leren door te kijken naar vogels? Leren over onszelf, over anderen en hoe we meer uit ons leven kunnen halen. In ons persoonlijk leven én in ons bedrijf of organisatie. Vogels staan symbool voor vrijheid. Vogels zijn intelligent en werken samen. Vogels durven hun gevoel te volgen en te doen wat zij denken dat nodig is. Vertrouwen in eigen kunnen! Ook bij grote veranderingen en in crisissituaties. Aan de hand van inspirerende voorbeelden uit de vogelwereld neemt Vogelwachter Adriaan je mee op reis, een inspirerende reis door de wereld van vogels.


Denk je dat een zwaluw in het najaar ’s nachts wakker ligt over de lange en gevaarlijke reis die hij moet maken naar zijn overwinteringsgebied in Afrika? Zeker niet! Zodra het tijd is om te gaan gaat de zwaluw op reis. Om te dealen met de obstakels en problemen onderweg op het moment dat die zich voordoen. Wat mensen daarvan kunnen leren vertelt Vogelwachter Adriaan tijdens deze inspirerende lezing. Omdat we meer kunnen dan we vaak denken.
Neem contact op
Vogelwachter Adriaan Sleeuwenhoek vogels spotten vogelaar lezing
Adriaan Sleeuwenhoek

Adriaan Sleeuwenhoek (Vogelwachter Adriaan)

  • Heeft meer dan 30 jaar ervaring als vogelspotter
  • Met zijn enthousiasme vergroot hij je wereld.
  • Laat je onderdompelen in de magische wereld van vogels

Let op! Alleen voor bedrijven en organisaties die het allerbeste uit zichzelf willen halen

Wat leer je allemaal?

1. Wat jij kunt leren van de mindset van een vogel

Een vogel is altijd zichzelf. Vogels gaan uit van eigen kracht. durf en vertrouwen in eigen kunnen. Ook bij grote veranderingen en in crisissituaties. Aanpassingsvermogen.

2. Hoe vogels omgaan met veranderingen en wat jij daar van kunt leren

Vogels hebben technieken om met veranderingen om te gaan. Je leert hoe vogels dealen met de obstakels en problemen onderweg en wat jij daar van kunt leren.

3. Wat je kunt leren van de levenslust en intensiteit van leven van vogels

Vogels hebben een enorme levenslust. Ze leven met een enorme intensiteit. Ze halen alles uit het leven. Als een mens met zo'n intensiteit zou leven zou zij of hij binnen de kortste keren uitgeput zijn. Maar een stuk meer uit het leven halen door kleine aanpassingen te doen. Bijvoorbeeld vogels spotten. Hoe dat werkt leer je in deze lezing.

4. Hoe je meer ruimte krijgt voor creatieve ideeën door te kijken naar vogels

Dat je door de vogels te spotten met meer energie én een opgeruimd hoofd er weer helemaal tegen aan kunt. Hoe dat werkt en waarom legt Vogelwachter Adriaan je uit. 

5. Hoe vogels samenwerken en wat je daar van kunt leren

Vogels kunnen ook goed samenwerken als ze dat beter uitkomt. Wat dacht je van de enorme Spreeuwenzwermen? Als mensen dat zouden moeten doen dan zou het hooguit 2 seconden goed gaan. Bij vogels gaat het juist erg goed. Hoe dat werkt en wat je daarvan kunt toepassen leer je tijdens de lezing.

Deze lezingen zijn goed te combineren met een Masterclass Vogels Spotten

Waar?

Vogelwachter Adriaan werkt samen met de mooiste locaties in Midden-Nederland. Bijvoorbeeld Landgoed Drakenburg in Baarn, het ISVW in Amersfoort, Hotel Ernst Sillem Hoeve in Den Dolder, Parc Broekhuizen in Leersum, De Waldhoorn in Otterlo, Van der Valk in Leusden, Boerderij De Mossel bij Ede en meer. Heb je een activiteit op een andere locatie dan kan dat natuurlijk ook. Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op

Wanneer?

De inspiratielezing kan in overleg gepland worden. Het duurt één tot twee uur, afhankelijk van het programma en de wensen die je hebt voor de dag. We maken het samen passend bij jouw programma. Sowieso is een intakegesprek onderdeel van de voorbereiding, zodat het goed past binnen de sessie. Weet je niet zo goed wat handig is voor jouw team? Neem dan snel contact op. Ik denk graag met je mee. 

Neem contact op
Vogelwachter Adriaan Sleeuwenhoek vogels spotten vogelaar lezing

Inspiratielezing

"Mensen zien zichzelf vaak niet als onderdeel van de natuur. Ten onrechte! We zijn juist onderdeel van de natuur en kunnen enorm profiteren als we meer natuur in ons leven brengen. Vogels zijn een essentieel onderdeel van de natuur. Vogels kunnen ons enorm veel leren over onszelf en hoe we meer uit ons leven kunnen halen. Op alle vlakken van ons leven. En het is ook gewoon superleuk om vogels te spotten. Ik breng mensen in aanraking met de magische wereld van vogels. Ik leer je hoe je door te kijken naar de natuur, te zijn in de natuur, stil te staan bij wat de natuur ons biedt meer uit je leven kunt halen. Leren over onszelf, over anderen en hoe we meer uit ons leven kunnen halen. In ons persoonlijk leven, ons team én in ons bedrijf of organisatie. Dat doe ik aan de hand van inspirerende voorbeelden uit de vogelwereld."
logo vogelwachter Adriaan

Neem contact op voor een aanbod op maat

Vul onderstaand formulier in, bel me (06-36 08 68 16) of stuur een mailtje