Een Privé-excursie is een unieke ervaring. Met één tot maximaal vier personen gaan we in een prachtig natuurgebied samen vogels spotten. Onder begeleiding van Vogelwachter Adriaan bezoeken we een mooi natuurgebied in het midden van Nederland. Bijvoorbeeld in de omgeving van Amersfoort, de bossen en heidegebieden op de zuidwest Veluwe of de Oostvaardersplassen. We starten met een korte kennismaking en instructie. Daarna gaan we op pad. Onderweg speuren we naar vogels. Adriaan weet precies waar te zoeken om de vogels zo goed mogelijk te horen en te zien. Hij neemt zijn Swarovski telescoop (20-60 keer vergroting) mee, zodat de deelnemers de vogels goed kunnen bekijken (mits ze blijven zitten 😊). Als er vogels zijn die je graag wilt zien – wenssoorten noem je dat – dan kun je dat vooraf aangeven, dan bespreken we de mogelijkheden. Geen garanties, maar ik zal gegarandeerd mijn uiterste best doen om ze te vinden.

Praktisch
Een privé-excursie is voor de echte liefhebbers. De prijs is afhankelijk van de lengte van de excursie. Het is de totaalprijs. Dus als je met 4 personen komt dan kun je de kosten delen.

Lengte Totaalprijs
2,5 uur € 199,-
Halve dag (4,5 uur) € 349,-
Hele dag (9 uur) € 499,-


De prijzen zijn inclusief Btw, voorbereiding en een e-book met foto’s en een soortenlijst van de waargenomen soorten na afloop. Je moet wel zelf zorgen voor vervoer. De datum plannen we in overleg. Het kan van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat (als het maar licht is), doordeweeks én in het weekend (zonder meerprijs!).

Adriaan is al neer dan 30 jaar gepassioneerd vogelaar. Sinds 2012 is hij actief als excursieleider. Geboren in de ijskoude winter van 1979 en vanaf eind jaren ’80 een echte vogelaar. Sinds 2018 organiseert Adriaan vanuit zijn eigen bedrijf (Vogelwachter Adriaan) lezingen, wandelingen en cursussen over vogels en vogels kijken. Vogels kijken doet hij elke dag en voor hem is het vanzelfsprekend om vogels te herkennen in een fractie van een seconde. Dat kan zijn als ze langs vliegen, maar ook als hij alleen het geluid hoort. De laatste jaren realiseert Adriaan dat wat voor hem zo normaal is, dat voor anderen niet is. Daarom deelt hij zijn kennis, ervaring en passie vanuit zijn bedrijf met andere mensen. Superleuk!