Een bizarre vondst
12 oktober 2020 
1 min. leestijd

Een bizarre vondst

Een tijd gelden deed ik een bizarre vondst. Het was tijdens een praktijkochtend van de cursus vogelgeluiden herkennen ‘Wat Fluit Daar’. Al is bizar misschien een beter woord. Het was een prachtige ochtend. Eerst wat regen, maar daarna heerlijk weer. We zagen en hoorden allerlei vogels en zagen een wild zwijn dat van ons schrok en het hazenpad koos. Toen we bijna bij het eind van de wandeling waren zagen we iets langs de stam van een boom hangen.
Een boommarter hing langs de stam van een boom. Zij (dat bleek later) zat vast met het lijf in een boomholte. En was daardoor dood gegaan. Gestikt of nek gebroken.
Boommarters zijn zeldzame dieren en je ziet ze zelden. En als ze gezien worden dan is het meestal dood als verkeersslachtoffer. Ik heb het gemeld aan mensen die onderzoek doen naar deze bijzondere dieren. Vervolgens zijn zij samen met de boswachter het dier gaan losmaken. De boswachter heeft het dier onderzocht. Het bleek te gaan om een vrouwtje. Ze was nog niet zogend, dus ze had geen jongen. Echt een bijzondere afsluiting van een prachtige ochtend. Ik hoop ooit nog een levende boommarter te zien.
Over de schrijver
Reactie plaatsen