Rem jij voor vogels?
20 oktober 2022 
1 min. leestijd

Rem jij voor vogels?

Rem jij voor vogels?

Laatst zag ik op een parkeerplaats een camper. Die stond vol met vogel- en andere natuurstickers. Superleuk!

De leukste en meest treffende vond ik de bumpersticker met de tekst:

Attention: Birder on board. Beware of sudden stops!

Herken je dat?

Als autorijdende vogelaar moet ik regelmatig de neiging onderdrukken om te stoppen. Of een roofvogel met mijn ogen te volgen die boven een weiland vliegt.

Want de ogen moeten toch op de weg blijven :-). Wel zo fijn als je veilig thuis wilt komen.

En ook voor anderen, want veiligheid voor alles.

Wat ik trouwens wel doe is goed letten op de vogels die op of langs de weg zitten.

Want hoe vaak is het wel niet gebeurd dat er een Merel nét voor de auto langsvloog.

Of een Houtduif die erg traag op gang komt.

Laatst zag ik het vanaf de andere kant. Twee duiven zaten op de andere kant van de weg. Een auto die aan kwam rijden zag ze niet (de bestuurder dan :-)). En reed vol gas door. Eén duif kwam ongeschonden weg. De ander kwam er minder goed vanaf. Ik zag in de achteruitkijkspiegel wat veren dwarrelen. Hopelijk was het een schampschot. Ik zag geen duif in de berm liggen toen ik er de volgende dag langs reed. Hopelijk heeft deze Houtduif het overleefd.

De tekst op de bumpersticker gaat trouwens niet over dit soort noodstops. Wel gaat het over stops voor vogels die je graag wilt zien. Dat je opeens een bijzondere vogel denkt te zien. Dan wil je natuurlijk snel stoppen om te kijken. Dat is niet zonder risico dus let goed op als je dat doet.

Het is trouwens sowieso beter om niet vanuit de auto vogels te kijken.

Wat dan wel? Mee op excursie bijvoorbeeld.

Zo kun je nog mee op excursie op de Veluwe of Biesbosch. Met kans op de Klapekster en Zeearend. En nog veeeeeeeeel meer.

Kijk snel op mijn website en schrijf je in nu het nog kan.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen