Wat hebben vakantiefoto's, een Ralreiger en eikels met elkaar te maken?
01 september 2022 
1 min. leestijd

Wat hebben vakantiefoto's, een Ralreiger en eikels met elkaar te maken?

Heb jij het wel eens gehad? Met één druk op de knop. Al je foto’s weg. Ik wel laatst. Ik wilde één foto weggooien, maar per ongeluk verwijderde ik een hele map. Met al mijn vakantiefoto’s! En Ik had mijn back-up natuurlijk niet aan staan.

Beetje dom.

Gelukkig had ik een paar foto’s Via WhatsApp gestuurd dus de mooiste vakantiefoto's kon ik nog wel terughalen.

“Dat valt nog wel mee”, dacht ik.

Maar een dag later schoot het me te binnen: Ook de prachtige foto's en filmpjes die ik had gemaakt van een Ralreiger stonden er op. Plus prachtige beelden van het ringen van Kerkuilen en Torenvalken. Een geluk bij een ongeluk dat ik nog één foto van de Ralreiger had geappt naar mijn podcast maatje Marjon (Klik trouwens hier om BIRD Experience De Podcast te luisteren).

Maar de foto’s: voor eeuwig verloren. Balen!

De moraal van het verhaal?

Doe de dingen met aandacht

Wat dat betreft had ik eigenlijk een voorbeeld moeten nemen aan de prachtige Vlaamse Gaai. Of, zoals die tegenwoordig officieel heet, de Gaai. Want let er de komende tijd maar eens goed op. De Gaaien gaan in deze tijd van het jaar op zoek naar eikels en verstoppen die op allerlei plekken. Ze verstoppen er genoeg voor de hele winter. Dat doen ze met aandacht. Niet alleen voor waar ze de eikels verstoppen. Maar ook met aandacht voor hun omgeving.

Want wist je dat gaaien tijdens het verstoppen van hun wintervoorraad heel goed letten op andere Gaaien.


Zodra ze een andere Gaai zien gaan ze zelfs net doen alsof ze een eikel aan het verstoppen zijn. Om de andere Gaai voor de gek te houden.

Let maar eens op: Zie je een Gaai?

Probeer die dan eens een tijdje te volgen.

Dat is niet alleen heel erg leuk. Het is ook een hele leuke oefening om tot rust te komen. Mindfulness zonder zweverig gedoe. Aandacht voor wat is. Even uit je hoofd. Geen ruimte voor zorgen. En geen ruimte voor balen van gedeletete foto's.

Maar wil je dat voorkomen, neem dan een voorbeeld aan de Gaai: doe wat je doet met aandacht..

O ja, hier één van de foto’s die ik nog heb kunnen redden. Weet jij waar dit is?

Vogels op vakantie in Frankrijk

Over de schrijver
Reactie plaatsen