Mijn favoriete vogel op het Leersumse Veld
04 september 2020 
1 min. leestijd

Mijn favoriete vogel op het Leersumse Veld

Vandaag zag ik mijn favoriete vogel op het Leersumse Veld. Een prachtig gebied met bos en heide. De Draaihals is in deze tijd van het jaar door heel Nederland te zien. Ze zijn op trek naar de overwinteringsgebieden in Afrika.

Op weg naar winterkwartieren

Draaihalzen overwinteren in westelijk Afrika, in de Sahel. Draaihalzen vind ik echt fascinerende vogels. Prachtige schutkleuren en een hoop details. Kijk maar eens goed op de foto. Of bekijk dit filmpje op YouTube.

Draaihalzenfamilie

Deze foto is van vandaag. Eerder dit jaar vond ik een nest ergens op de Veluwe en een familie pas uitgevlogen jongen. Echt supermooie vogels zijn het. Zie hier voor een filmpje van die familie.

Mijn eerste nestvondst

In 2018 vond ik voor het eerst een nest van een Draaihals. Daar heb ik toen een artikel over geschreven. Dat kun je hier downloaden (pdf bestand).

Zelf een Draaihals zien?

Wil je zelf een keer een Draaihals zien? Let dan goed op de komende dagen en weken, want je kunt ze nu echt overal tegenkomen. Je kunt ook meedoen met de cursus Wat Vliegt Daar 2020. Die begint binnenkort. Op 20 september bezoeken we de Oostvaardersplassen. Daar heb ik in september vaker Draaihalzen gezien. Echt prachtig! Kijk snel op deze pagina. Met tijdelijk een hele leuke bonus.

Over de schrijver
Reactie plaatsen