vogels spotten grote bonte specht spechtensafari

Ga mee vogels en wild spotten op de Veluwe!

Met Vogelwachter Adriaan zie je ze gegarandeerd vliegen. Op zondag 3 april 2022 van 18:30u tot 20:30u is de eerstvolgende excursie. Start bij de receptie van vakantieresort de Wije Werelt in Otterlo.

Samen is leuker

En zie je meer. Niks is leuker dan samen op pad. Genieten van de natuur. Vogels en wild spotten in een groene omgeving. Samen zie je meer! En het is ook nog eens erg leuk.
vogels spotten grote bonte specht spechtensafari

Mis geen specht meer

Spechten zijn echt supercool! Alleen moet je wel weten waar ze te zien zijn en welke geluiden ze maken. Dat weten veel mensen niet. Dus missen ze een heleboel. En dit is echt zo jammer!
ree wild spotten Planken Wambuis Veluwe

Zie wild écht goed

Maar weinig mensen hebben wild écht goed gezien. Dat komt doordat ze niet weten waar te kijken en hoe zich te gedragen in het veld. Ook hebben ze niet de juiste apparatuur.

De eerstvolgende excursie is op zondag 3 april 2022 van 18:30u tot ongeveer 20:30u bij Otterlo

Vogelwachter Adriaan vogels spotten vogelaar

3 redenen om met mij mee te gaan

Wil je wild en vogels eindelijk eens écht goed zien? 

Veel mensen die op pad gaan op de Veluwe willen graag wild en vogels zien. Ook willen ze er meer over weten. Ik heb gemerkt dat het grootste probleem is dat mensen hebben, dat ze niet de juiste kennis en ervaring hebben waardoor ze niet weten hoe ze moeten kijken én dat ze niet de juiste apparatuur hebben.

Reden 1 en 2 - Kennis en ervaring

Daar heb ik dé oplossing voor. Ik heb al meer dan 30 jaar ervaring als vogelaar (vogelspotter noemen de meeste mensen dat) en loop al die tijd ook rond op de zuidwest Veluwe. In die tijd heb ik veel geleerd over de vogels in dit gebied. Over hun gedrag en hoe je ze het beste kunt spotten. Met mij zie je simpelweg meer vliegen. Ook kom ik vaak wild tegen en spot ik de dieren eerder dan de meeste mensen.

Reden 3 - apparatuur

Daarnaast heb ik geïnvesteerd in de juiste apparatuur. Goede verrekijkers bijvoorbeeld. Als je met me meegaat dan krijg je een verrekijker te leen. Een verrekijker met 8 keer vergroting, waarmee je de vogels en het wild veel beter kunt bekijken. Ook neem ik mijn KOWA telescoop mee met 25-60x vergroting. Deze telescoop brengt de vogels en het wild 25 tot 60 keer dichterbij! Zodat je ze écht goed kunt zien.

"Ga mee met Vogelwachter Adriaan en je ziet ze vliegen"

Ik werd erg enthousiast van de wandeling!

Isabelle
Het was echt heel erg leuk om met je mee te wandelen!
Paméla
Met je enthousiasme en brede kennis van vogels en wild heb je er een zeer boeiende en ontspannen avondwandeling van gemaakt.
vogels spotten verrekijker
Johan

Ga mee en zie ze vliegen!